hungaropoliticus

Egy magyar közélettel foglalkozó blog. Remélem nem csak +1 a sok ezernyihez, hanem egyedire fog sikerülni. Józan, higgadt, realista szemmel.

Friss topikok

Linkblog

Március, újra kezdem

2009.03.19. 06:41 - lawpol

Címkék: politika magyar gyurcsány botrány hülyeség ostobaság abszurd

Ezt a blogot azért indítottam, mert szerettem volna a politikát és a történelmet más szemmel vizsgálni. Azóta, 2008 nyara óta, csak kapkodom a fejem, mert nem akarom elhinni, hogy az, amit átélek, maga a valóság.

Sokat gondolkodom azon, hogy lehet-e ekkora véletlen a világon? Mintha minden politikai szereplő a legidétlenebb úton indulna el. Mintha mindenki arra játszana, hogy egyre ostobábbnak látszódjon. Nem, nem hittem, hogy ez megtörténhet Magyarországon. Mégis  megtörtént. Újra kell kezdenem és 2009 márciusában újra is kezdem. Most.

Élek, tengődöm egy olyan országban, amely nem tud szembenézni sem a múltjával, sem a jelenével. Azért, mert ennek az országnak a vezetői olyanok, akik csak különböző szűrőkkel ellátott szemüvegeken képesek látni a múltat és a jelent. Az ellenzéke is ilyen. Sem a kormány, sem semelyik ellenzéke nem hiszi, hogy ebben az országban élnek gondolkodó emberek és azok esetleg többségben vannak. Azt gondolják, hogy ostoba tahók élnek ebben az országban.

Itt volt példának a mostani március 15. A kormányok soha nem tudtak forradalmat ünnepelni. A forradalom ugyanis soha nem lehet egy hatalom ünnepe. Egyetlen hatalom sem tud kezdeni bármit is egy forradalommal. Még egy olyannal sem, mint március 15. A forradalom az UTCA tulajdona, a nép alkotása. Ez a kormány nem talált más megoldást, mint lezárja az UTCA-t és kordonok közé zárja a népét.

Egy normális helyen az ellenzék felcsattana. A mi országunk ellenzéke szójátékokba kezd. Ha nem éppen milliók életéről lenne szó, akkor nevetséges is lehetne az a szójátékhalmaz, amit a mai kormány ellenzéke megalkot. Nekik ennyire futja, többre nem.

Nem tudtam eldönteni, hogy melyik esemény mutatja meg jól a mai politika éretlenségét. A cumisüvegek elkobzása, a 12 pont "betiltása", a rendőrség egyes emberei által elkövetett visszaélések, a vidék rendőrnélküli állapotának következményei… mind-mind azt jelzi, hogy valami nincs rendjén.

Mintha az élőlények egy furcsa evolúciója következtében a magyar politikai palettát elárasztották volna valami furcsa mutánsok. Ezek olyan emberré lett élőlények, akik az emberi fejlődésben 300-400 évvel hátrébb vannak. Nem hallottak még francia forradalomról, felvilágosodásról sem, de talán még a reneszánsz gondolkodás is idegen tőlük. A maguk módján értelmesek, gondolkodnak, átvették a modern nyelvet (pechünkre a magyart). Ez a mutáns lett a magyar politikus. Eleinte még kevesen voltak, de szaporodnak és az eleinte még közülünk valóknak is képesek lettek lecserélni a személyiségüket. Szaporodnak és szaporodnak, amíg megállíthatatlannak látszó terjeszkedésüknek gátat nem szab valami.

A bejegyzés trackback címe:

https://politicushungaricus.blog.hu/api/trackback/id/tr761011137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása