hungaropoliticus

Egy magyar közélettel foglalkozó blog. Remélem nem csak +1 a sok ezernyihez, hanem egyedire fog sikerülni. Józan, higgadt, realista szemmel.

Friss topikok

Linkblog

Támadás a magyarok ellen

2010.06.04. 07:26 - lawpol

Korábban már írtam, hogy nagyon sok politikust személyesen is ismerek. Többségükre igaz, hogy teljesen kifordult gondolkodásmód jellemzi őket. Ők azok, akik képesek a valóságot mindig olyan szemüvegen át tekinteni, ami éppen a pártjuk kommunikációja szempontjából a legegyszerűbb. Furcsa és agyhalott állapot ez. Le sem tudom írni, hogy a lenti téren ülő hajléktalan kolduscsoport már mi minden volt. Szegény szerencsétlenek nem is tudnak róla, hogy voltak már tragikusan kisiklott életűek, a koldusmaffia közkatonái, a fidesz felbérelt hangulatkeltői, hogy ne vegyük észre a pozitív változásokat és egy most a „nagyok" közé bejutó ismerősöm mondta, hogy biztosan van köze Izraelnek is a dologhoz.

Jó, OK, megszoktam már, hogy a politikusnak álló emberek egy jól meghatározható része ilyen, végső soron egyszerű megérteni, hogy sokkal könnyebb így szemlélni a világot, mint a valósággal foglalkozni. Az ember legalább így abban a tudatban élhet, hogy akármi történik, minden a saját (vagy a pártja vezetői) világnézetét igazolja. Ki tudja, lesz-e valaha olyan jelszó, hogy „merjünk ne gondolkodni"? Per pillanat nincs olyan párt, amelyből ezt nem nézném ki. Különböző filozófiai okolásokkal, de bármelyikük előállhatna ilyennel, ígérem, majd nem fogok meglepődni.

A most töréntek azonban túllépték azt a keretet, amit feltételeztem kedves vezetőinkről. Gondoltam, hogy van egy olyan határ, amin belül akarják majd tartani a kilengéseket a mostani kormányzók, mivel tudják, hogy ők nem jók a nyilatkozattételben. Persze már az első naptól elkezdték azt a szöveget mondani, amivel anno kivágták maguk alatt a fát. Jöttek az ismerős panelek, nem foglalkoztak azzal, hogy jó lenne nem 2006-ot utánozni, amikor hónapok alatt sikerült szembefordulnia a kormányzóknak az őket éppen megszavazó választóikkal.

Tehát meglepődve olvastam a nyilatkozatot, sőt az azt követő elzárkózást. Nem tudom, hogy a kedves nyilatkozó politikusnak ki az ellensége. Magyarországon olyanokat mondani, amiket ő mondott, meglehetősen veszélyes. Főleg így, hétvége előtt. Nem tudom, hogy átgondolta-e, hogy milyen tettekig vezethet el az amit mondott? Az, hogy van ahol már nincs fedezet a bérfizetésre, hogy meglebegtet egy értelmezhetetlen jellegű szigorítást, mindezt azokkal a szavakkal... hát a közgazdaságtanhoz értők pontosan tudják mennyire veszélyes ez. Nem tudom, hogy ő pontosan mit akart elérni, de a tudósítások szerint nagyon konokul elzárkózott attól, hogy nyilatkozzon. Ezzel azt a látszatot is ébresztheti, hogy ő igazat mondot, csak rászóltak, hogy hallgasson.

A piac reagált. A politikus túlél. Az állampolgár meg kit érdekel?

Tudja-e vajon ez a kedves ember, hogy hány embernek okozott ezzel nehézséget? Tudja azt, hogy hányan kezdtek el félni? Hogyhogy nem tudja felfogni, hogy egy ilyen nyilatkozat lehetetlen helyzetet teremtett sok-sok embernek? A többség (akiket maguk mögött hisznek)  nyugalmat szeretne. Élni akar.

Jaj, eszembe jutott a megoldás! Ez a kedves ember nem mondott olyat, amit idéztek a tudósítók. A hozzá nem értő újságírók hajtottak végre támadást a személye és a magyarok ellen. Egy valószínűleg olyan komplex gondolatmenet amúgy kevésbé hangsúlyos részletét emelték ki a kontextusból, amely önmagában nem áll összhangban az elmodottakkal. Ezek után úgy érezte, hogy ő inkább nem nyilatkozik, mert nincs esély arra, hogy úgy tolmácsolják a szavait ahogyan érteni kell. Gaz újságrók!

A bejegyzés trackback címe:

https://politicushungaricus.blog.hu/api/trackback/id/tr632055268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása